Kottenytt April

Kottenytt April

Tack för hjälp med sopning av väg & gård. Nu när rullgruset är borta blir leken både ”säkrare” och mer inbjudande 🙂 Tack för hjälpen med mer noggrann städning, vi upplever återigen bättre nivå på städningen. Vi har i samtal med några jourfamiljer förstått att det tar 4 timmar för 2 personer att hinna med allt.

Vid jourstädet är det viktigt att ”flärparna” på de elektroniska låsen alltid är intryckta efter att man har städat eller varit här på kvällen så det inte är ”extralåst” för personalen då den kommer på morgonen. Det är bara att trycka in ”flärpen”. Tack på förhand!

Månaden som gått: Både barn och pedagoger uppskattar de ”extraaktiviteter” som vi haft under  marsmånad: Sångstund i ”Hela kyrkan gungar”, maskeraddisco & bioteatern ”Snick och Snack i  kungaskogen”.

Tyvärr har många i personalen varit sjuka och/eller sjuka barn. Vi är tacksamma för våra ansvarsfulla vikarier som gör ett toppenjobb 🙂

Skolklubbsbarnen har bakat & bjudit sina kottekompisar på Castors kaka. Receptet kommer längst ner!

Fredagen den 20 mars uppmärksammade förskolan ”Rocka sockorna” för att uppmärksamma att vi alla är olika men ändå är lika mycket värda.

I år kommer vi fira påsk på lite annorlunda sätt. Tisdag den 31 mars kl. 9:00 går alla Kottebarn till Nordic Wellness. Linda Ulmå (Jonatans mamma) som arbetar som instruktör där kommer att ha ett ”glädje & rörelsepass” med oss. Vi tar med oss frukt från förskolan och beräknar att vara tillbaka på förskolan till lunch.  Fröbarnen kommer att vara kvar på förskolan och ha påskfest. Klockan 11:30 bjuder Jenny alla barn och pedagoger på påsklunch.

Skogsutflykterna med ryggsäck startar upp tisdag den 14 april. Separat info lämnas i facken för alla kottebarn + fröbarn-12. Obs! viss ändring på datum har gjorts så terminsplaneringen som ni fått tidigare stämmer inte riktigt. Vid 1.a tillfället får alla barn gärna ta med sig en nalle till skogen då vi skall fira nalledagen!

Lördag den 18 april är det arbetsdag på förskolan. Vi hoppas på att det är många som har möjlighet att hjälpa till. Anmälan sitter på ytterdörrarna inom kort. Årsmöte är torsdag den 23 april…

Tisdag den 21 april kommer hela förskolan åka på storutflykt till Vikaryd.  Bussen går från Blomsterhaga parkering kl 09:00. Vi går från Kotten 8:40 med de barn som lämnas på förskolan. Vi kommer att ha med frukt och fixa lunch (grilla korv) på plats. Vi kommer att få träffa bonden Susanne och titta/klappa på bl.a. lamm och kalvar och uppleva livet på en bondgård. Vi beräknar att vara  tillbaka på Blomsterhagas parkering kl 13:15. Föräldralediga/allmän förskoleplatsbarnen lämnas & hämtas vid Blomsterhaga. Ni andra som vill lämna/hämta vid Blomsterhaga meddelar personalen i god tid, Tack! OBS! Viktigt att alla barn är klädda för en dag utomhus oavsett väder.

Semesterlistor kommer lämnas ut i facken inom kort. Förskolan är stängd v.28,29,30 & 31. Blivande kottebarn har inskolningstid 9-12.30 de 2-3 första dagarna efter sommaruppehållet. Barn med allmän förskoleplats går på sommarlov i samband med sommarfesten och fram till då skolorna börjar.

OBS! Förskolan helt stängd för studiedag fredag 12 juni.

Vi önskar er en härlig ledighet som planerar att ta påsklov, meddela gärna oss om ni planerar att hämta era barn tidigare på Skärtorsdagen, tack!

castorskaka

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar

Öppet hus på Kotten

Varmt välkomna på Öppet Hus hos oss tisdagen 7 november kl 17:30-18:30.
Alla är välkomna och ingen anmälan krävs. Hoppas vi ses!