Kottenytt december

Kottenytt december

Grattis till familjen Bernersjö/Bergquist som fått lillebror Frank i familjen. Vi önskar er lycka till med flytten till Dalarna framöver. Vi kommer att sakna er :-). Julies plats kommer att ersättas av Isabella Merighetti -11 som kommer att börja på Kotten mars-16.

Tack till er som varit här och krattat löv. Med er hjälp torkar gården upp bättre vilket gör att barnens lek blir härligare/torrare och kläderna något renare än när marken är täckt av våta löv. Vägen blir säkrare och asfalten inne på gården mer cykel och lekinbjudande :-). Tack!

Kottpedagogerna har utvärderat de visningstillfällen som vi haft under året. Då det är många barn som ej har haft med sig visningssak så väljer vi att inte ha visning under Vt-16. Vi uppfyller inte syftet med visningen och vi upplever att en del barn blir besvikna att dom inte har med sig något att visa/berätta om.

Ni föräldrar behöver hjälpa ert barn att hålla ordning i klädfacket, lägga fram mössa, olika typer av vantar etc. som kan vara aktuellt till uteleken i det nedersta facket så barnet ser/når själv. Det hjälper barnets självständighet & möjlighet till att ta på sig själv. Vädret är väldigt varierande så det behövs kläder för kalla och riktigt blöta dagar. Viktigt att hällorna är hela så barnet håller sig torr och varm. Då det är väldigt mycket kläder att hålla ordning på är det så viktigt att allt är namnat med rätt namn, inte med ev. storasyskons eller namnet på det barnet som haft kläderna tidigare om det är arvegods. Det är en omöjlighet för oss pedagoger/vikarier att hålla koll på vems kläderna är då mycket är onamnat/felaktigt namn. Häromdagen då vi överraskades av hällregnet var en pedagog själv ute med 19 kottebarn medan en vikarie stod i hallen för att försöka hjälpa barnen hitta vantar etc. för att kunna vara ute. (Av säkerhetsskäl försöker vi alltid ha ordinarie pedagoger ute därav att vikarien var i hallen). Vi har inte den tiden eller resurser som vi pedagoger upplever att det krävs av oss i dagsläget för att barnen skall få en härlig utelek där dom är klädda efter väder. Viktigt att varje dag titta/ta hand om ert barns kläder i torkskåpet/korgen med kvarglömda kläder/ klädställningen när kläder hängt på tork över natten. Hänger kläder på torkställning/i torkskåpet på morgonen så hjälp oss gärna med att hänga tillbaka (borsta av vid behov) och häng tillbaka på rätt plats. Även fröbarnen behöver hjälp av er föräldrar på samma sätt så dom har de bästa förutsättningarna att njuta av uteleken. Tack på förhand till er som vet med er att ni kan hjälpa ert barn och verksamheten bättre :-).

Förtydligande om varför ni föräldrar behöver lämna in t.ex. julschema är att vi anpassar personalstyrka efter det behov ni föräldrar har av barnomsorg. Vi försöker hålla nere på personalkostnader för föreningens bästa vid t.ex. lov. Personalen behöver i tid få besked om önskad ledigt + att de pedagoger som har barn på förskola/fritids är skyldiga att lämna in deras behov i tid. Om vi skall ha möjlighet att boka eventuella timvikarier vi önskar krävs det ofta framförhållning så det blir på allra bästa sätt för de barnen som har behov av omsorg. För att det skall fungera på bästa sätt i verksamheten behöver ni föräldrar lämna in ert behov till de datum som vi skriver då schemat lämnas ut. Vi upplever att vi behöver påminna för ofta att få in lappar & scheman i tid. Vi behöver lägga för mycket tid/resurser på att vara ert ”kom ihåg” så jag som verksamhetsansvarig uppmanar er som vet att ni ofta får påminnelser att lämna in i tid. Det är mer betydelsefullt för oss att ge den tiden till era barn och verksamheten. Alla kan självklart glömma eller ibland kan man inte lämna besked men det är också ett besked :-). TACK!

Framöver kan det personalen ha extralåsen låsta på morgon och seneftermiddag. Det är viktigt att ni föräldrar vet hur ni låser upp låsen utifrån. Instruktion finns att läsa på hemsidan :-).

Onsdag den 2 dec stänger förskolan kl. 13:00 då det är planeringseftermiddag.

Torsdag den 3 dec går kottebarnen + några av fröbarnen till hela kyrkan sjunger, se almanacka.

Onsdag den 9 dec går alla kottebarn och äldsta fröbarn till Levande julkrubba, Landskyrkan. Vi går från kotten kl. 9.15 och beräknar vara tillbaka på förskolan till 11:30. Lediga kottebarn och äldsta fröbarn är välkomna att möta upp vid Landskyrkan strax innan kl. 10:00 med förälder. Guidningen är ca 30 min lång. Förra året var det riktigt dåligt väder och barnen fick då inte behållning av utflykten då dom blev så nedkylda under promenaden så om det skulle vara liknande väder i år kan utflykten komma att ställas in med kort varsel.

Luciafirandet är torsdag den 10 dec kl 8:00. Alla barn lämnas ombytta på fröet till kl 7:50. Ni föräldrar går in genom kotteingången. 2 vuxna & syskon är välkomna från varje familj utifrån barnens bästa och säkerhet. Ni anmäler er på Kottens ytterdörrar. Vi bjuder på luciafika.

Alla barn är välkomna på förskolans Julfest torsdag den 17 dec. Lediga kotte/fröbarn är välkomna mellan kl. 9-12. Ni föräldrar lämnar in en namnad julklapp för max 30 kr till ert barn senast den 10 dec.

Vårterminsplaneringsbladet kommer inom kort och finns att läsa inom kort på hemsidan. Där ser ni när ni är jourfamilj, planeringsdagar, arbetsdag etc. OBS! Studiedag fredag den 8 jan. Förskolan är helt stängd.

Vår härliga timvikarie Elin har sökt in på förskollärarutbildningen. Elin kommer att arbeta till januari. Vi kan meddela att en av våra andra duktiga timvikarier Lisa Johansson kommer att arbeta hos oss under VT. Vi tackar Elin för en fantastisk arbetsinsats och önskar dig stort lycka till med studierna och varmt välkommen till Lisa, vi hoppas att du skall trivas i vårt härliga gäng :-).

Tisdag den 23 februari har ni återigen möjlighet att gå på den föräldraföreläsningen som vi även bokade tidigare i augusti. Vi hoppas att ni passar på att lyssna till Karin Rosvall som har kloka tankar om att vara förälder i dagens samhälle.

Vi önskar er en fin första advent!

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar

Öppet hus på Kotten

Varmt välkomna på Öppet Hus hos oss tisdagen 7 november kl 17:30-18:30.
Alla är välkomna och ingen anmälan krävs. Hoppas vi ses!