Kottenytt december 2016

Kottenytt december 2016

Under nov har vi bland annat haft härliga gemensamma sångsamlingar tillsammans hela huset, Kotten har haft Halloweenfest som fröna blev inbjudna till att se kottebarnens ”catwalk”…

Nu är det dags att summera och avsluta ht-16. Vi vill tacka för en positiv och händelserik termin. Vi tackar för ert engagemang och er tid som ni ger föreningen som ger oss pedagoger möjlighet till att finnas där på bästa sätt för alla barn. Vi har fokuserat på att arbeta ihop barngrupperna och de nya arbetslagen. Pedagogerna lägger ner mycket tid ”bakom” ridåerna för att ert barns dag skall vara så utvecklande, lustfyllt och positivt som möjligt. Vi arbetar utifrån läroplanen och Montessoripedagogiken för att tillgodose varje barns behov på bästa sätt.

Jag (Marika) vill passa på att tacka all personal för den här terminen. Tack för ert engagemang och ert arbete ni ger Kotten. Ni är alla värdefulla med allt som ni bidrar med och gör att Kotten är Kotten…

Nu ser vi fram emot december med julpyssel, lucia och julfest innan vi går på julledighet. Vi önskar er alla en fin, stressfri och härlig jul…

Onsdag den 7 december stänger förskolan kl: 13:00 för planering.

Tisdag den 13 december är föräldrar och syskon välkomna på Luciafirande. Som vi nämnt tidigare har vi i år gjort en förändring och kommer att fira avdelningsvis. Självklart får alla barn som vill representera någon ur Luciatåget… Se ytterligare infolapp på ytterdörrarna.

Julfest för alla barn firas torsdag den 15 dec. Tomten kommer på besök. Ni föräldrar köper in en julklapp till ert barn till ett värde på 30 kr. Den namnade julklappen lämnas till personalen senast fredag 9 dec. Lediga barn är välkomna mellan kl: 09:00-12:00. Se inbjudan på ytterdörrarna.

Nu finns vårterminens planering att läsa på hemsidan. Det är en grovplanering, det kan komma att läggas till andra aktiviteter så det är alltid viktigt att läsa på anslagstavlorna, ytterdörrarna, kottenytt etc.

Vi tackar för telefonen som en familj har skänkt oss J. Vi efterlyser nu en Iaddare till Iphone 5 om någon har en över?

Vi har i dagsläget mycket infektioner i huset. Vi vill påminna om mejlet som gått ut om magsjukan men som är bra att tänka på i alla infektioner. Tex allmäntillståndet för ert barn, smittorisk, handhygien etc. Vi har alla ett ansvar att stoppa infektioner så smitta ej förs vidare till andra barn, personal och familjer. När vi håller infektionerna borta från huset blir det färre sjukdomstillfällen över tid. ”faran är ej över” ännu för magsjuka så 72 h gäller fram tills att jag (Marika) skickar ut ett mejl om att vi återgår till 48h. Tack på förhand!

Förskolan kommer att vara stängd fredag den 23/12 och v.52 (26/12-30/12). Stängt fredag den 6/1 (trettondag jul).  Måndag den 9/1 är förskolan stängd för studiedag.

Till lediga dagar är en playdoodeg en härlig aktivitet. Här kommer receptet…

4-5 dl mjöl, 2 dl salt, 2 msk alun el citronsyra, 5 dl kokande vatten, 1+1/2 msk olja + karamellfärg.

Njut av december…

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar

Öppet hus på Kotten

Varmt välkomna på Öppet Hus hos oss tisdagen 7 november kl 17:30-18:30.
Alla är välkomna och ingen anmälan krävs. Hoppas vi ses!