Kottenytt december 2017

Kottenytt december 2017

Kottenytt kommer alltid att mejlas ut då flest läser det då. Tack till alla för svar då förfrågan om Kottenytt gick ut i början av månaden. Månadsbladet kommer även finnas på hemsidan.

Tack för positiv respons och hjälp då vi förra veckan mejlade ut om någon av er hade möjlighet att hämta tidigare/vara lediga. Det underlättar mycket när någon/några har möjlighet och den som ej har möjlighet skall aldrig känna dåligt samvete. Vi ser det som ett bra tillfälle att samarbeta för att göra det bästa för barnen, personalen och verksamheten i en speciell situation som det blev då flera ordinarie personal var sjuka samtidigt. Hoppas ni också ser det positivt. En av dagarna fick vi oväntat besök från Miljö & Hälsa som gav högsta betyg trots att Jenny ej var på plats. Tack till Jenny som har utarbetat ett bra grundarbete då en vikarie behöver hoppa in i köket och tack till köksstädgruppen som hjälper till att hålla hög nivå på städet i köket. Vi behåller vår Smiley.

Onsdag den 6 december går kottebarnen på ”Levande julkrubba”, Landskyrkan. Vi kommer få uppleva en julsaga, sång, musik och levande djur. Lediga kottebarn är välkomna att tillsammans med förälder möta upp vid Landskyrkan klockan 08:40 (meddela senast dagen innan om ni planerar att delta). Kottebarn och pedagoger promenerar från Kotten klockan 09:00 så barnen som lämnas tidigare äter frukt tidigare den dagen. Viktigt att barnen som lämnas till kl 09:00 har ätit hemma och att alla har kläder efter väder då vi promenerar fram och tillbaka. Sagan sker utomhus. Om vädret ej tillåter flera timmars utevistelse kan aktiviteten ställas in med kort varsel härifrån. Lediga barn med föräldrar har möjlighet att delta oavsett väder. Vi tar med muggar till alla barn härifrån då det bjuds på varm saft och pepparkaka.

Årets sista planering då förskolan stänger kl. 13:00 är onsdag den 6 december.

Inom kort kommer vårterminsbladet-18 mejlas ut. Det kommer även finnas på vår hemsida.

Lucia firar vi onsdag den 13 dec klockan 08:00. Utifrån barnperspektivet väljer vi åter igen att fira avdelningsvis. Utifrån brandsäkerhet och barnperspektiv för att vi ej skall bli för många är det föräldrar och syskon som är välkomna. På Fröet firar barn, föräldrar och pedagoger med en storsamling. Kottebarnen önskar Luciatåg så där sjunger barnen för föräldrar och syskon. Ni som har barn på bägge avdelningarna väljer vilken avdelning ni firar på eller om ni önskar/kan dela upp er. Alla barn som vill klär sig i luciatågets tecken. Ni har själva med er fikakorg som vi avnjuter efter sång!

Tisdag den 19 dec har vi julfest för alla frön och kottar. Lediga frön och kottar är välkomna kl. 9–12. Vi dansar, äter jullunch och tomten kommer förbi. Ni föräldrar inhandlar en julklapp till ert barn för max 30 kr. Inslagen och namnad julklapp lämnas (i smyg) till respektive avdelning senast den 8 dec.

Utbygget växer fram och vi ser fram emot att få flytta in där. Då kommer det att ges möjlighet till kotteavdelningen med ett extrarum där det i dag är personalrum. ”Gamla” kontoret kommer bli ett arbetsrum för pedagogerna.

Tips: Vi önskar att barnen ej har strumpor med halkskydd på nu under den kalla årstiden. Halkskyddet kyler och det är lättare att barnet blir kall om fötterna. Särskilt de dagar vi har utelämning då vi vistas ute under en längre tid. Nu när det är kallare ute är lekvänliga vantar som håller ert barn torr och varm ännu mer viktigt.

Vi önskar er en fin första advent

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar

Öppet hus på Kotten

Varmt välkomna på Öppet Hus hos oss tisdagen 7 november kl 17:30-18:30.
Alla är välkomna och ingen anmälan krävs. Hoppas vi ses!