Kottenytt februari

Kottenytt februari

Nu är det full fart på den nya terminen, vintern har hälsat på och det har varit härligt att kunna åka stjärtlapp i vår alldeles egna pulkabacke :-). Nu är vädret väldigt varierande så gården kräver olika typer av utekläder. Kläder som klarar både vått, blåsigt och kallt. Tack för att ni hjälper ert barn varje dag med att plocka ihop ert barns kläder så det är enkelt och smidigt för ert barn inför dagens utelek :-). Januari har varit en månad då vi varit friska i huset. Låt oss tillsammans vända trenden ”vabbruari” (februari) med att hålla smittan borta genom god handhygien, kortklippta naglar, rena kläder varje dag på förskolan, tvätta gosedjur/nappar etc. Tänk även på att gärna vara hemma en extra dag för att stoppa smittan från att vandra runt. Tack!

Emilia är färdig med sin förskollärarutbildning, nu väntar hon bara på sitt examensbevis. Hurra, Hurra säger vi… En eloge till Emilia som pluggat helfart och samtidigt arbetat 80 %. Emilia kommer att arbeta 100 % från och med nu och Juliana provar på att arbeta 80 % under en tid.

Ni kommer framöver kunna mejla in sjukanmälan, ledighet, schemaändringar och andra meddelanden som ni tidigare ringt/lämnat in till respektive avdelning. Adresserna är froet@mfkotten.se och kotten@mfkotten.se . Vi pedagoger behöver få till en bra rutin innan vi kör fullt ut så avvakta på startinfo.

Som ni fått info från Stefan om så har han hjälp till att skapa en elektronisk kalender, hoppas ni alla går in och tittar på den för att se vad som händer på förskolan. Vi kommer fortsättningsvis även använda almanackor och ytterdörrar till viss information.

Om ni planerar ledighet så meddela oss gärna i så god tid som möjligt. Tidigare år brukar många ta en vecka ledigt mellan sportlov och påsk och då dessa ledigheter ofta sammanfaller att flera familjer är lediga samtidigt är det bra för oss att veta det så vi kan t.ex. hålla nere på eventuella vikarier. Tack!

Vi går vidare med vårt projekt Kungaskogen som påbörjades i höstas. Varje kottebarn kommer få med sig en kottepåse hem vid var sitt tillfälle under våren. I påsen hittar ni en instruktion och syftet med det som finns i påsen och själva aktiviteten.

Tack och lycka till önskar vi Julie och hela familjen Bernersjö/Bergqvist som flyttat till Dalarna. Vi hälsar Isabella Merighetti-11 med mamma Johanna och pappa Mikael välkomna till oss. Isabella kommer att hälsa på hos oss vid några tillfällen innan inskolningen som startar i mitten på mars.

Förskolan stänger kl. 13:00 för planering onsdag den 3 februari.

Kotten har maskerad torsdag 11 feb, se inbjudan på dörren.

Spadag för kottebarnen är inplanerad till tisdag 15 mars. Info kommer.

Vi uppmanar alla att passa på att gå på föreläsningen som ni fått inbjudan till den 23 februari. Barn i dag och föräldrarollen. 100 kr per familj som betalas in i god tid till förskolan innan kvällen. Se anmälan på ytterdörrarna. Vi tror att alla får behållning av föreläsningen då det många gånger är tufft att vara förälder i dagens samhälle…

Städskrubben har fått nya rutiner. Stort tack till Ulrika och Carolina. Nya redskap, medel etc. Viktigt att alla läser igenom städrutinerna & använder sig av checklistan. Instruktioner finns om de olika trasor/medel etc. Notera gärna på checklistan om ni saknar något etc. så vi får städet att fungera så bra som möjligt framöver. Instruktionerna kan komma att förändras över tid så det är viktigt att läsa dom vid varje städtillfälle. När ni är jourfamilj framöver kommer det oftare tillkomma mindre arbetsuppgifter som vi behöver hjälp med under veckan eller på helgen.

Helena som städat hos oss slutar sin anställning. Under våren kommer Htee ku att ansvara för veckostädet. Htee ku är bror till Wahku som var vikarie för Helena under en period i höstas.

Matrådet har träffats och diskuterat frågor/funderingar som rör förskolans kök/mat. Matrådet består av förälder, visionsgruppsrepresentant, pedagog och Jenny. För att frigöra tid för Jenny i köket som t.ex. ger henne möjlighet att baka bröd 1 gång/vecka tar vi hjälp från Maxi att plocka ihop och köra ut varorna direkt till förskolan.

Det har förts diskussion med Barn och ungdom om vår syskonförtur. Det har visat sig att vi och kommunen har haft helt olika syn på vad syskonförtur är. Efter ett bra möte med kommunen i veckan skall vi inte oroa oss för att kommunen skulle ändra på den syskonförtur som vi har i dagsläget.

Vi ser fram emot en fin februarimånad tillsammans med era barn

Marika

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar

Öppet hus på Kotten

Varmt välkomna på Öppet Hus hos oss tisdagen 7 november kl 17:30-18:30.
Alla är välkomna och ingen anmälan krävs. Hoppas vi ses!