Kottenytt Februari

Kottenytt Februari

Välkomna tillbaka till en ny termin. Vi fortsätter vårt tema Livsstil & Hälsa. Vi kommer återuppta våra skogspromenader. Fröet har påbörjat fotbad, en uppskattad sinnesupplevelse. Under ht öppnade vi upp in till fröet några fm. i veckan för att erbjuda Kottebarnen att utveckla sin rollek, stärka det sociala samspelet & förståelse för lekkoder. Detta är mycket uppskattat och nu har vi utvecklat leken mer med utklädningskläder.

Veckans bok har startat upp inne på kotten, ett barn per vecka tar med sig en bokpåse hem för att ta med sin favoritbok tillbaka till förskolan så alla kompisarna får möjlighet att läsa den. Veckans kompis som också har startat betyder att barnen ritar/skriver något positivt till veckans kompisbarn. När man varit veckans kompis får man med sig lapparna hem. Skolklubben är igång för de äldsta kottebarnen.

Info om massage på förskolan har gått ut till alla familjer. Om någon har fundering om detta så prata med pedagogerna. Vi pedagoger tackar Matterhorn för sponsringen av personalkläder. Fantastiskt med möjligheten till bra och funktionella arbetskläder.

Vi kommer att fortsätta att gå till Stockslyckekyrkan och sjunga med kottebarnen födda -10, -11 & fröbarn födda -12. Fröbarn kommer inte gå alla på samma gång utan 2-3 barn per tillfälle. ”Hela kyrkan gungar” är: Torsdagar 5/2, 5/3, 26/3 och 7/5. Vi går från förskolan 8.30 och alla barn som skall gå  behöver vara färdigpåklädda och klara för promenad 8.30 för att vi skall hinna i lugn & ro. Vi tar med frukt som vi äter innan sångstunden börjar. Vi är tillbaka på förskolan igen till senast kl 11. Om ni föräldrar blir försenade får ni lämna vid kyrkan kl nio eller så snart som vi kommit dit.

Vi bifogar förskolans regler för sjukdomar till er där vi saknar påskrift om att ni läst och tagit del av informationen.  När ni läst igenom häftet ber vi varje vårdnadshavare skriva på och lämna till pedagogerna.

Vi vill påminna alla om att hålla låg hastighet på vår väg för att säkerställa säkerheten så ingen olycka sker. Hastigheten är fortfarande många gånger är för hög. Vi har både familjer och pedagoger som går bilvägen under veckan.

Era barn & vi pedagoger uppskattar att ni har mobilerna på ljudlöst/avstängda då ni går in genom grinden till förskolan. (Förutom om ni har jour). Under ht upplevde vi pedagoger att vi behövde påminna er föräldrar om lappar, extrakläder, schema etc. Det underlättar mycket för verksamheten när ni föräldrar tar ansvar för det som rör ert barn utan att pedagogerna skall behöva ha ”koll” åt er. Tack på förhand!

OBS! Vi har barn och pedagoger på förskolan som är allergiska mot nötter. Vi har infört nötförbud.  Vi ber alla tänka på detta då det bjuds på glass, bakverk, choklad etc. till barn/pedagoger emellanåt.

Vi ber alla tänka på att kalasinbjudningar inte får delas ut via förskolan. Det är svårt för de barn som ej är bjudna att förstå varför han/hon ej är bjuden.

Vi planerar att titta på filmen Frost med Kottebarnen framöver. Kottebarnen pratar mycket om filmen och leker gärna rollek från den. Är det någon som har invändningar mot att vi visar filmen på förskolan så ber vi er meddela pedagogerna det snarast.

Vi önskar Sofia lycka till på sin nya arbetsplats i Skara. Sofias sista arbetsdag är fredag den 6 feb. Våra nya kollegor är Hanna som började i januari. Hon kommer att arbeta mestadels inne på fröet men även som timvikarie i huset vid behov. Susanna börjar arbeta inne på fröet måndag den 9 feb. Några av våra tidigare timvikarier som arbetat under ht har börjat plugga/arbeta så nu hoppas vi hitta på nya timvikarier. Britt-Inger vikarierar när hon har möjlighet & ny timvikarie i huset är Elin Johnsson.

Vi ser fram emot en härlig vårtermin tillsammans med er och era goa barn

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar

Öppet hus på Kotten

Varmt välkomna på Öppet Hus hos oss tisdagen 7 november kl 17:30-18:30.
Alla är välkomna och ingen anmälan krävs. Hoppas vi ses!