Kottenytt juli

Kottenytt juli

Tack för en härlig sommarfest och fin avslutning på det här läsåret. Vi tackar för sommarpresenter som var fina kökshanddukar och från skolklubbsbarnen en korg med godsaker till vår personalkväll samt fina glasskrin med stenar med skolklubbsbarnens namn på.

Info till er som har skrivit upp er för att hjälpa till med att vattna, mata fiskar etc. En nyckel ligger utlagd i vänstra förrådet på plastbackarna i en kruka. Kodlåset på hänglåset är det samma som till larmet. Kom ihåg att vattna även utekrukor, i pallkragarna om det behövs. Det är nysått på vissa ställen runt staketet samt i slänten så även där kan det behöva vattnas. Nyckel till vattenlåset utanför köket ligger i glassburken på brandskåpet i fröets hall. Om det ätbara vi sått i pallkragarna har mognat så varsågoda att plocka J. Tack till er föräldrar som har möjlighet att hjälpa till.

När vi startar upp igen efter sommarstängningen kommer vi göra några förändringar.

Vi kommer att fira alla barnens födelsedagar i anslutning till att de fyller år som tidigare. Förändringen är att förskolan bjuder på glass till alla barnen 1 gång per årstid. Den dagen uppmärksammar vi alla de årstidsbarnen med att vi flaggar och bjuder på glass. I anslutning till varje enskilt barns födelsedag kommer vi som tidigare fira i en samling. Alla kotteföräldrar kommer dock att få skriva ner en kort text om ert barn som ni lämnar in till förskolan. Dokumentet som ni skall fylla i kommer att mejlas ut eller sitta i era postfack. Viktigt att dokumentet är ifyllt inför födelsedagen i god tid så vi pedagoger kan berätta texten på födelsedagssamlingen. Fröföräldrar behöver inte fylla i något dokument.

Vi hälsar Elin Johnsson välkommen till oss, Elin som har vikarierat under vt-15 kommer att arbeta i huset under hösten.

Under ht-15 kommer vi att testa gemensam utevistelse måndagar mellan kl 7:30-8.30. Vi pedagoger kommer att hjälpas åt med att vara ute tillsammans med de barn som är här medan den andra avdelningens pedagoger har planering. Ni som lämnar ert barn den här tiden ansvarar för att ert barn lämnas ute till en pedagog med kläder efter väder. Syftet är att skapa mer avdelningsplaneringstid för pedagogerna. Vinsten hoppas vi bli mer utevistelse och att alla barn och pedagoger lär känna varandra ”snabbare” i huset. Ojämn vecka är det kottepedagoger som planerar, fröpedagoger ansvarar för alla barn. Jämn vecka är det fröpedagoger som planerar och kottepedagoger som ansvarar för alla barn. Start från v.33.

Under ht kommer vi att starta upp arbetet med att det är på hemsidan ni föräldrar hittar mycket av den löpande informationen från förskolan.

Tack för den här terminen och vi önskar er alla en härlig sommarledighet så ses vi i augusti J

Marika

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar

Öppet hus på Kotten

Varmt välkomna på Öppet Hus hos oss tisdagen 7 november kl 17:30-18:30.
Alla är välkomna och ingen anmälan krävs. Hoppas vi ses!