Kottenytt juni

Kottenytt juni

Härligt, solen skiner utanför fönstret… Äntligen börjar det bli väder då barnen inte behöver överdragsbyxor och stövlar på sig varje dag. Terminen går mot sitt slut. Vi har avslutat våra inplanerade skogspromenader & uppskattade sångstunder i Stockslyckekyrkan. En uppskattad återkommande aktivitet för Kottebarnen har varit veckans kompis & veckans bok. Hela huset har arbetat med veckans bokstav. Skolklubbens avslutningsaktivitet är i år bowling på Stures. Tack till Juliana och er föräldrar som hjälper till! ”Gamla skolklubbsbarn” har varit här och hälsat på. Förskolans dag var uppskattad och lyckad. Extra tack till Kompisbolaget som var här och sjöng, spelade och Kul att ni var många som hade möjlighet att stanna på drop-in och titta vad era barn gör på dagarna. Vi hade även besök av vår Grön flagg representantspolitiker Lena Klevenås(mp).

Vår storutflykt till Vikaryd var riktigt lyckad som ni alla säkert redan förstått…

Vi har invigt vår fina och populära lekstuga med pompa & ståt genom bandklippning & bubbel.

3 juni har vi matråd där förälder, Jenny, pedagog + ett barn lyfter olika matfrågor. Till matrådet jenny@mfkotten.se (Jenny) kan du som förälder vända dig om du vill att något skall tas upp och diskuteras som rör maten på förskolan.

Torsdag den 11 juni kl 16:00 är det sommarfest, se inbjudan på dörrarna. Nya familjer är inbjudna till sommarfesten som alltid. I år är det Vincent-14 med föräldrarna Carolina och Fredrik Dolff samt William-14 med föräldrarna Linda Svenn och Kristian Nilsson. Vi har återinfört fadderfamiljer till nya familjer. Ulrika/ Carl-Johan samt Jessica/Jonas är årets fadderfamiljer. Syskon i huset som börjar i augusti är Dexter, Rut, Noomie & Skye. Ni är också givetvis välkomna att vara med på infomötet som är direkt efter sommarfest fikat. Meddela Marika om ni önskar vara med.

Vi ber er alla att tömma era barns fack, ta med regnkläder, stövlar, extrakläder etc. när ni går på sommarledighet.

Fredag den 12 juni är förskolan stängd för studiedag. Personalen kommer att utvärdera läsårets som gått, grovplanera nästa läsår med vad vi kommer att arbeta extra med. Vi kommer också få introduktion om Pluttra, ett digitalt läromedel för förskolan som Kotten eventuellt kommer att använda sig av framöver.

Vi tackar Sara Emanuel, Hanna Hellström & visionsgruppen för stöd och hjälp med att vi skall kunna söka fondpengar för fortbildning och projekt. Syftet är att höja kompetensen hos pedagogerna inom olika områden som gynnar pedagogernas utveckling, verksamheten och barns lust att lära.

Vi tackar vår vikarie Hanna som arbetat hos oss under Vt. Vi önskar dig lycka till!

Vi har behov av hjälp med att vattna och mata fiskarna under veckorna 28,29,30 och 31. Skriv gärna upp er på listan som sitter på ytterdörrarna om/när ni har möjlighet att hjälpa till. Kör gärna upp till Kotten under sommaren då ni har vägarna förbi dag/kväll/natt. Det är alltid bra att så många som möjligt ”rör” sig här uppe då vi under sommartid ofta har ”partybesökare”.

Vi samkör avdelningarna mer & mer nu fram till sommarstängningen.

Ni föräldrar är inbjudna på en föreläsning tisdag den 11 augusti: ”Barn i dag och föräldrarollen”. Vi är 4 privata förskolor som tillsammans anlitat en föreläsare som heter Karin Rosvall. Kvällsföreläsningen är för er föräldrar och dagen efter onsdag 12 augusti då förskolan är stängd för studiedag går alla pedagoger på en heldagsföreläsning som handlar om ”Barn gör rätt om dom kan”. Kvällsföreläsningens inbjudan kommer inom kort, vi hoppas att ni är många som har möjlighet att gå.

Vi tackar alla skolklubbsbarn med föräldrar för att vi fått förmånen att få lära känna era goa barn och er, tack för all tid och engagemang ni bidragit med. Lycka till i skolans värld. Extra tack till er familjer som slutar på Kotten. Familjerna Johannesson, Lekmark, Ulmå, Ryberg, Lundgren (på återseende nästa läsår till er då Greta börjar).

Planeringsbladet för ht-15 kommer att mejlas ut separat. Boka gärna in redan nu höstens planerade aktiviteter. Terminsplaneringsbladet kommer att uppdateras under ht då alla datum ej är bokade tex fotografering.

Föreningen har tagit fram en policy gällande användanade av sociala medier för tex bilder. Policyn kommer att mejlas ut inom kort till alla medlemmar och anställda.

Jag vill återigen passa på att tacka all personal för att alla har ställt upp för varandra och för verksamheten då den här Vt. har varit ovanligt mycket frånvaro av personal av olika anledningar.
Tack! Vi har en fantastisk personal på Kotten som jag är väldigt stolt över att få arbeta tillsammans med. Vi har även fantastiska barn och föräldrar och tillsammans är det vi som skapar en av Alingsås mest populära förskola. Det är vi tillsammans som gör det 🙂

Vi önskar er alla en riktigt fin sommar

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar

Öppet hus på Kotten

Varmt välkomna på Öppet Hus hos oss tisdagen 7 november kl 17:30-18:30.
Alla är välkomna och ingen anmälan krävs. Hoppas vi ses!