Kottenytt juni 2016

Kottenytt juni 2016

Grattis till Nils, Rut & familjen Magnusson som fått en son 🙂

Under majmånad har vi hunnit avsluta skogspromenaderna, firat en lyckad Förskolans dag med olika målningsstationer, en härlig Storutflykt då vi promenerade till Hjortgården. Vi var indelade i olika grupper och utförde naturuppdrag. Jenny kom och serverade goda hamburgare som vi åt i gröngräset. Vi avslutar nu terminen på olika sätt, bl.a. temat livsstil & hälsa, boksstavssamlingar etc.

Alla barn behöver ha keps eller solhatt på förskolan. Vi önskar att ni föräldrar smörjer ert barn med solkräm på morgonen (för er som använder solkräm till ert barn). När ni går på sommarlov vill vi att ni tar hem alla kläder och tömmer ert barns fack.

Välkomna på sommarfest, onsdag den 8 juni klockan 16:00. Se, inbjudan på ytterdörrarna. Tänk på begränsade parkering så var ute i god tid.

Studiedag måndag den 13 juni. Förskolan är helt stängd den dagen.

Vi hade ett oplanerat besök från Miljö & hälsa förra veckan. Inte en anmärkning 🙂 Tack till Jenny & till er föräldrar som storstädar köket. Inspektörerna är helt klart imponerade av vårt kök och alla väl fungerande rutiner.

Viktigt att alla scheman inför ht-16 kommer in. Om ert behov utifrån de öppettider som vi har i dag har ändrats så kontakta Marika snarast. Viktigt att veta att om/när vi utökar öppettiderna innebär det att vi behöver sträcka ut pedagogernas scheman, vi får inte mer pengar från kommunen för att utöka.  Terminsbladet för ht-16 har ni fått i ert fack. Det finns även på hemsidan. Ni nya familjer kommer inom kort att få inloggningsuppgifter till hemsidan.

Då förskolan har så fin utemiljö nyttjas den gärna av andra än oss sommartid. Åk gärna förbi förskolan när det passar kvällar/helger så hjälps vi åt att ha lite koll och ”störa” om gården nyttjas på annat sätt en att var lekplats. Vi efterlyser någon som har möjlighet att vattna blommor/mata fiskar under v.31. Se ytterdörrarna.

Vi passar på att tacka er familjer som nu slutar helt på Kotten. Stort tack för er tid, ert engagemang och att vi har fått förmånen att vara en del i ert barns liv 🙂 Tack och lycka till i skolan till familjen Ling, Engström/Nilsson, Tillström/Augustsson, Dahlström och familjen Sylvén… Vi kommer sakna er!

Vi hälsar våra nya familjer välkomna som börjar i augusti. Sofia & Thomas med dotter Märta. Lisa & Torbjörn med sonen Alve, Mimmi & Nico med sonen Vilgot, Jessica & Simon med dotter Elsa. Andrea & Marek med sonen Thomas, Therese & Alexander med sonen Leon. Nygamla familjer som börjar på Fröet är Jessika & Jonas med sonen Abbe. Mirjam & Stefan med sonen William. Ni är alla välkomna och vi ser fram emot att få vara en del i era barns liv 🙂

Tack, Tack, Tack till all personal, styrelse & arbetsgruppsansvariga. Ni är fantastiska och jag (Marika) är så tacksam att få förmånen att arbeta tillsammans med er. Stort Tack till våra vikarier Louise, Malva & Britt-Inger. Ni är toppen!

Tack till alla (ingen glömd) för det här läsåret. Vi önskar er en fin sommar…

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar

Öppet hus på Kotten

Varmt välkomna på Öppet Hus hos oss tisdagen 7 november kl 17:30-18:30.
Alla är välkomna och ingen anmälan krävs. Hoppas vi ses!