Kottenytt Juni

Kottenytt Juni

Terminen går mot sitt slut och vi arbetar för att ”knyta ihop säcken”. Under maj månad har vi haft uppskattade besök av mor och farföräldrar, vi har firat förskolans dag med härlig Bamsegympa ute på gården. Ni föräldrar var inbjudna på drop-in kaffe och titta på förskolans ”lilla” vernissage.

Vår storutflykt gick till Hjortgården i år där vi alla hade en härlig dag med aktiviteter och lunch i gröngräset. Mycket uppskattat av både små och stora.

Vi går på härliga skogspromenader på tisdagarna där barnen leker och utvecklar sin motorik. Frön & kottar som till ht kommer gå tillsammans lär känna varandra mer och vi lär sig om naturen. Vi fikar vår medhavda fika och har kul tillsammans.

Skolklubbsbarns avslutningsutflykt gick till Navet i Borås för en inspirerande och lärorik dag. Tack till Pia och Ida som skjutsade barn och pedagoger. Skolklubbsbarnen har lagat mat tillsammans med Jenny var sin dag och är hjälpfröknar var sin fm. inne på fröet.

Ni som önskar läsa samställningen av verksamhetens enkät som ni fyllt i elektroniskt tidigare under vt hittar den på anslagstavlorna i respektive hall. Vi kommer att se över eventuella förbättringspunkter framöver.

Grattis till familjen Bernersjö/Bergqvist och till Julie som blivit storasyster till Alice.

Välkomna på förskolans Sommarfest tisdag den 10 juni kl 16:00. Bjud gärna med mor/farföräldrar. Festen är utomhus oavsett väder och ni har själva med er fikakorg och picknickfilt. Tänk på begränsad parkering så ni kommer i god tid. Familjerna som börjar efter sommaruppehållet är inbjudna till vår sommarfest och ett efterföljande infomöte.

När ni går på sommarledighet ber vi er ta med alla kläder etc. hem. Tack! Fredag den 30 maj är förskolan stängd då det ej fanns behov av barnomsorg.

Fredag den13 juni är förskolan helt stängt för studiedag för pedagogerna. Vi kommer att utvärdera läsåret och grovplanera läsåret som väntar. Vi kommer även att slutföra sista delen av kommunikationskursen som all personal gått löpande under Vt. Vi upplever att kursen har varitlärorik och givande.

Höstens terminsblad är klart och kommer att mejlas ut inom kort.

Ni får alla ett nytt schema och fylla i inför ht. Vi ber er fylla i ALLA uppgifter (då kommunen kräver detta) innan ni lämnar in det. Lämnas så snart som möjligt dock senast 5 juni.

Tack till Sara (Noels mamma)som bakade mumsiga bullar till Storutflykten

Vi upplever att barn emellanåt försöker klättra/öppna grinden till parkeringen och att äldre syskon kan vistas på parkeringen eller öppna grinden åt yngre syskon då ni föräldrar befinner er t.ex. i hallen. Av säkerhetsskäl då det tyvärr är för hög hastighet på många av bilarna på väg upp mot förskolan och/eller olycksrisk då bilar backar är det helt förbjudet att några barn vistas på parkeringen utan vuxen. Detta för att förhindra att förskolebarn eller syskon riskerar att bli påkörda.

Förskolan kommer att städas av ny städpersonal efter sommaruppehållet.

Vi passar på att tacka alla er nu då vi snart går på sommarledighet för det här läsåret. Vi önskar våra fina skolklubbsbarn Victor, Arvid, Tuva, Smilla, Gustav, Heidi, Olivia och Olle Stort Lycka till i skolan

framöver. Vi önskar Loa lycka till på sin nya förskola.

Nya familjer som börjar efter sommaruppehållet är Malin Hagberg Thulin & Pontus Thulin med sonen Carl. Sara Larsson Lendon & Lee Lendon med dotter Miranda. Vanessa Makar & Amir Lazempour med dotter Lily och sonen Matheo. Lina & Patrick Ryberg med sonen Olle. Mirjam Kela & Stefan Jansson med dotter Alicia. Jenny & Sam Ranch med sonen Maximilian. Josefin & Johan Lindholm med dottern Bella.

  • Ladda hem Kottenytt som PDF (inkluderar kalenderhändelser): Kottenytt juni 

 

Öppet hus på Kotten

Varmt välkomna på Öppet Hus hos oss tisdagen 7 november kl 17:30-18:30.
Alla är välkomna och ingen anmälan krävs. Hoppas vi ses!