Kottenytt maj

Kottenytt maj

Tack för all arbetsinsats på arbetsdagen, så härligt att komma på måndag morgon och se allt fix som gjorts 🙂 Extra tack till Linda och Clas som återanvänt plexiglaset och gjort ett staffli som barnen kan måla på ute 🙂

Storutflykten till Vikaryd var lyckad för både små och stora. Se livet på bondgården med djur och maskiner, grilla korv och äta ute. Klappa lamm, titta på hästar och kor. Det föddes t.o.m. ett lamm under vår utflykt.

Skogspromenaderna har nu dragit igång. Härligt att se alla goa barn & glada pedagoger vandra iväg förväntansfulla till skogen med sina ryggsäckar. Viktigt att alla barn har ett sittunderlag & tunna vantar med sig då det är kallt i skogen på fm. Dela gärna frukten i lagom stora bitar så det inte är risk att barnet kan sätta i halsen, Tack! De yngre fröbarnen passar på att utforska gården då de äldre barnen är i skogen.

Smörj gärna barnen med solkräm på morgonen innan ni lämnar ert barn inför soliga dagar, vi har solkräm här och vi smörjer vid behov men det underlättar för pedagogerna om barnen är grundsmörjda. Viktigt att alla barn har solhatt/ keps då det nu och framöver blir många timmar utomhus på en dag. Särskilt viktigt för de barnen som ej skall smörjas med solkräm.

Alla skolklubbsbarnen får nu under vt vara kock för en dag med Jenny. Stolt får dom presentera maten för sina kottekompisar som dom lagat tillsammans med Jenny med ett egenvalt recept hemifrån. Mycket uppskattat både från små stora.

Förra årets skolklubbsbarn är inbjudna att komma till Kotten på återträff torsdag den 7 maj. Då blir det tillfälle att mötas igen, knyta lite kontakt inför eventuella möten inför skolstart för årets skolklubbsbarn och spännande för förra årets gäng att återse sin förskola.

Förskolans dag/drop-in-fika firas torsdag den 21 maj. Lediga barn är välkomna kl. 09:00-12:00. Föräldrar och syskon är välkomna på drop-in-kaffe i samband med hämtning.  Mer info kommer att sitta på hallytterdörrarna.

Sommarfest är inbokad till torsdag den 11 juni. Då är alla (även mor & farföräldrar) + nya familjer som börjar till ht-15 välkomna att komma. Inbjudan och info kommer framöver.

Förskolan är stängd fredag den 12 juni för studiedag. Info inför nästa termin är att det även är heldagstängt för studiedag onsdag 12 augusti då all personal är på heldagsutbildning. Ni föräldrar kommer att få en inbjudan till en kvällsföreläsning. Info och inbjudan kommer framöver.

Jag (Marika) vill ge all personal i huset en STOR ELOGE som ställt upp för varandra & för verksamheten på ett fantastiskt sätt under den här terminen då vi haft otur att ordinarie personal varit frånvarande på arbetet ovanligt mycket. Stort Tack till Er…

Vi tackar den avgående styrelsen för ert arbete och hälsar den nya styrelsen välkomna. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med er för Kottens bästa.

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar

Öppet hus på Kotten

Varmt välkomna på Öppet Hus hos oss tisdagen 7 november kl 17:30-18:30.
Alla är välkomna och ingen anmälan krävs. Hoppas vi ses!