Kottenytt maj 2017

Kottenytt maj 2017

Vi vill presentera vår timvikarie Olivia Magnusson. Hon har fram tills nu endast varit på fröet men även kottebarnen kommer säkert få förmånen att lära känna Olivia mer framöver.

Vi vill presentera Elizabeth Erdmann, specialpedagog och arbetar inom kommunen. Varje förskola har förmånen att ha en specialpedagog som hjälper oss pedagoger i vårt arbete. Elisabeth kommer ut emellanåt till verksamheten och observerar oss pedagoger. Syftet och målet är att vi pedagoger på allra bästa sätt kan möta varje barngrupps behov. För oss pedagoger är det utvecklande och positivt.

Tack till er som hade möjlighet att vara med på Föreningsmöte/årsmötet i veckan. Punkter från mötet kommer att komma till alla inom kort.

Skogenutflykterna på tisdagarna är en härlig stund för små och stora. Vi utforskar naturen med våra sinnen, leker och lär oss om naturen/djuren. Barnen har roligt tillsammans och utvecklar sin motorik och stärker sin självkänsla genom att vistas i skogen. Det är mysigt att fika tillsammans i naturen. Då det är kallt på marken vill vi att alla barn har ett sittunderlag med sig förutom ett litet mellanmål i ryggsäcken.

Före detta skolkubbsbarn har varit och hälsat på. En uppskattad eftermiddag att få ses igen för både små och stora.

Skolklubbsbarnen är kock för en dag tillsammans med Jenny. Varje barn har med sig sitt favoritrecept som lagas och bjuder på. Recepten sammanställs och ni alla kommer att få ta del av inspirerande recept framöver. Skolklubbsbarnen erbjuds att vara hjälpfröken på fröet en fm.

Onsdag 3 maj stänger förskolan 13:00 för planering. Tips till er som har äldre barn, hjälp varandra vid tidig hämtning (planering) då barnen ofta efterfrågar att leka ”hemma” med en kompis efter förskolan. Det hjälper även er föräldrar då alla inte behöver ta ut ledighet varje planeringstillfälle.

Arbetsdag söndag 7 maj kl:9–14. Vi önskar er en bra arbetsdag. Anmälan och info på ytterdörrarna.

Nytt för i år är att föräldrar till barn födda-14 är inbjudna till ett föräldramöte inför övergången från fröet till kotten. Vår erfarenhet sedan tidigare år är att många föräldrar upplever övergången större än väntat därav har vi nu valt att bjuda in till infomöte. Välkomna måndag 8 maj kl:18–19.

Infokväll för blivande fröbarnsföräldrar är torsdag den 11 maj 19-20:30. Nya familjer/nygamla familjer och faddrar är välkomna.

Storutflykten går i år till Vikaryd torsdag 18 maj. Mer info kommer.

Vi önskar veta ert behov av barnomsorg måndag 5 juni (dag före nationaldagen och som missades att skrivas med på semesterlistan). Lista finns att fylla i inom kort på ytterdörrarna.

Föräldrasamtalen är igång där ni får möjlighet att sitta ner i lugn och ro med en pedagog och prata om ert barn och ert barns utveckling. Jag (Marika) ber er alla att prioritera den tid som ni bokat då det tyvärr de senaste åren oftare avbokas tider med kort varsel. Varje pedagog har ett flertal ansvarsbarn. Pedagogernas planeringstid är begränsad och även möjligheten till flexibiliteten. Självklart kan man någon gång behöva avboka men trenden jag ser är att det ej borde behöva ske så ofta som jag får information om. Tack på förhand!

Sommarfest torsdag 8 juni 16:00, mer info kommer.

Vi passar på att tipsa om kloka tips & goda råd för småbarnsföräldrar som finns att läsa på Trygg-Hansas hemsida. Allt från barnsäkerhet, blöjavvänjning, skolstart, tröstbeteende etc.

 

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar

Öppet hus på Kotten

Varmt välkomna på Öppet Hus hos oss tisdagen 7 november kl 17:30-18:30.
Alla är välkomna och ingen anmälan krävs. Hoppas vi ses!