Kottenytt Maj

Kottenytt Maj

Kottenytt för maj månad.

Äntligen har skogsförmiddagspromenaderna startat för äldsta fröbarnen och alla kottebarn. Vi utforskar skogen, leker, lär oss om naturen, fikar och har kul. Uppskattat för både små och stora.

Fröna arbetar på med bokstavssamlingar, emellanåt äter alla barnen i huset mellanmål tillsammans ute. Då det är många fröbarn som vill gå på pottan är det viktigt att det finns flera ombyten i Kottekassen. Alla barn (i huset) extrakassar och ytterkläder behöver ses över nu när det är VÅR!

Kottebarnens dagar är fyllda av utmaningar, utforskande som ger nya färdigheter.

Förra årets skolklubbsbarn var här en eftermiddag i april och hälsade på. Kul att återse och återknyta kontakten med våra ”gamla kottebarn”.

Under vecka 19 ser vi fram emot mor/farförälder vecka på Kotteavdelningen. Då får vi besök av några av barnens mor och farföräldrar och dom får en inblick i sitt barnbarns dag på förskolan.

Torsdag den 15 maj firar vi förskolans dag. Föräldrar och syskon är inbjudna till förskolans lilla vernissage och drop-in i samband med hämtning mellan kl 12:30-14:15 el 15:00- 16:30. Välkomna!

Tisdag den 20 maj har vi vår storutflykt. Utflykten går till Hjortgården där vi kommer att leka, utföra olika aktiviteter och äta lunch. Vi promenerar från förskolan kl 9 och är tillbaka till 13:30. Mer info kommer. Promenera gärna lite extra med era barn så benen blir starka då det är en relativt lång strapats (vagn till de yngsta har vi förstås). Vi efterlyser någon som är sugen på att baka ca 45 kanelbullar till vår utflykt. Meddela personalen om du har möjlighet att baka. (allergibullar fixar vi).

Tisdag den 10 juni kl 16:00 är förskolans sommarfest. Mer info kommer Fredag den 13 juni är förskolan heldagstängd för planering/utvärdering.

Är det någon som har en fin & tålig tavelram att skänka oss. Mått ca 40 cm x 60 cm. Meddela kotteavdelningen om du har det, Tack!

Ni som önskar läsa Julianas undersökning (som hon gjort på privat initiativ) har möjlighet att läsa den på avdelningarnas anslagstavlor. Undersökningen handlar om hur förskolepersonal (inom Alingsås Kommun, både privat & kommunalt) upplever sin arbetsmiljö och möjlighet att utföra sitt uppdrag utifrån läroplanen.

Smörj gärna ditt barn på morgonen med solkräm när det ser ut att bli en solig dag. Vi smörjer härifrån också men då det är många barn att smörja underlättar det för oss att barnen har en omgång redan för bästa skydd. Viktigt att alla barn har solhatt/keps på förskolan då det kan bli många timmar ute i solen på en dag.

Emilia är tillbaka efter sin praktik

Jenny kommer att vara ledig v20-22. Vi välkomnar Jane Karlsson som kommer att arbeta i köket.
Stort Tack för era insatser på arbetsdagen! Tack vare ert engagemang och arbetsinsatser är Kottens miljö säker, fräsch, intakt och inbjuder till lek…

  • Ladda hem Kottenytt som PDF (inkluderar kalenderhändelser): Kottenytt maj

 

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar

Öppet hus på Kotten

Varmt välkomna på Öppet Hus hos oss tisdagen 7 november kl 17:30-18:30.
Alla är välkomna och ingen anmälan krävs. Hoppas vi ses!