Kottenytt mars 2017

Kottenytt mars 2017

I dag är det en härlig vårkänsla ute, då temperaturen är tillräckligt mild sker årets första utomhusmellanmål i dag för både frön och kottar.

Teater på Kotten tisdag 28 feb. Maya (Julianas dotter) med klasskamrater (Alströmergymnasiet, Estet 2.an) kommer till Kotten får att spela upp en teater för kottebarn och äldsta fröbarn som handlar om vänskap. Lediga kottebarn är välkomna klockan 09:00-11:00.

Kottebarnen kommer att åka på Lilla Eco-skolan onsdag den 1 mars, se info ytterdörren.

Under mars kommer all personal på kotten gå en brandutbildning. Vi kommer under våren öva brandövning med alla barn i huset.

Alla kottebarn får möjlighet att rita/skriva något positivt om sina kamrater. Lapparna samlas på Kompisväggen under veckan för att till helgen få tas hem att tittas på/läsas.

Viktigt att nappar, snutte/ gosedjur tvättas regelbundet. Vi önskar att andra personliga saker lämnas hemma då det lätt kommer bort på förskolan, de kan även innebära en säkerhetsrisk för våra yngre barn och många gånger ”försvåras” lämnandet på morgonen då ej de privata sakerna tas med in på avdelningen och diskussion uppstår vid lämnandet. Vi ber er föräldrar att lämna privata saker förutom nalle/napp/snutte (om behov finns av det) helst hemma eller i bilen. Tack på förhand!

Vi önskar att alla barn tvättar händerna på förskolan i samband med lämning. Tack!

Kommunens tillsyn är genomförd. Ann Granat som var här är mycket positiv till vår förskola och verksamhet. Maria (Ordf.) och Ann var här under en förmiddag för genomgång av verksamheten och var bl.a. med på en kottesamling som uppskattades mycket av Ann. Det är vi alla tillsammans som ”skapar” Kotten till att vara en positiv, trygg och professionell förskola.

Tack till alla er som fyllt i enkäten som ni fick möjlighet att fylla i under ht-16. Den finns nu att läsa på anslagstavlorna & på hemsidan. Läs den gärna!!  Då det var så många som tog sig tid att delta går det att läsa ut ett resultat i jämförelse med Alingsås kommun och GR. Resultatet påvisar att vi har en väl fungerande verksamhet. En stor eloge till all personal som varje dag bidrar till att bibehålla den fina verksamheten vi bedriver på Kotten.

Vi kommer att ha Öppet Hus tisdag den 13 mars klockan 17:30-18:30. Sprid det gärna vidare så många som har intresse av att se lokaler/miljö på Kotten får möjlighet till detta.

Emilia med familj tackar för den fina filten som föreningen skickade när lille Thor föddes.

Efterlysning: Enkla på/avklädning utklädningskläder i barnstorlek tex väst önskas. Har du/ni något hemma att bidra med så prata med personalen.

Vi önskar hjälp från någon av er föräldrar med att lägga in alla föräldrars kontaktuppgifter i vår mobil. En bra insatts som sparar tid för oss pedagoger. Prata med pedagogerna så kan mobilen lånas hem ett par dagar. Tack på förhand

Många av er har säkert hört/läst om Förskolebrevet som diskuteras bl.a. i media. Ett arbete om hur förskolor arbetar med integritetsfrågor för och tillsammans med barnen. Förskolebrevet är ett initiativ som sprider kunskap, implementerar förebyggande rutiner för att barn från tidig ålder vet att dom har rätt att känna kroppslig integritet. Dessa frågor är en naturlig del i vårt dagliga arbete. Vi kommer att läsa in oss än mer via Förskolebrevet för att utveckla arbetet.

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar

Öppet hus på Kotten

Varmt välkomna på Öppet Hus hos oss tisdagen 7 november kl 17:30-18:30.
Alla är välkomna och ingen anmälan krävs. Hoppas vi ses!