Kottenytt Mars

Kottenytt Mars

Härligt att vi frisknat till efter mycket infektioner. Tack för att ni hjälper till att hålla smittan borta från förskolan genom att barnen är hemma då dom har infektioner.

Barnen får gärna ha en halskrage så dom håller sig varma om nacke och hals. Av strypningsrisk tar vi inte på barnen halsduk.

Vi vill alla att miljön är ren och fräsch på förskolan. Det hjälper oss att hålla både infektioner och husmusen borta. Då städningen generellt upplevs till viss del mindre bra än tidigare ber vi alla tänka  på detta. Följa städlistan som sitter på insidan av städdörren, tänka på att städa noggrant under bord, hyllor, soffor, hörn och i barnens höjd där det lättare blir ”kladdigt” etc. Informationen har även getts till städerskan. Tack på förhand!

Fredag den 6 mars får vi under förmiddagen studiebesök från Aspens Montessori, Lerum.

Inne på fröet påbörjas förberedelsen för de fröbarn som efter sommaren blir kottebarn. Bl.a. arbetar vi mer aktivt med självständighetsträning som att de äldsta barnen äter med gaffel, inte har haklapp  och hämtar och väljer sin frukt själva. Vi tar in mer montessorimaterial till avdelningen och går även in till Kotten och lånar material efter vilan. Veckans bok & veckans kompis är uppskattade aktiviteter inne på Kotten.

Vi har påbörjat arbetet med att se var alla barn bor. Om man bor nära eller långt ifrån varandra. Vi har satt upp en karta där vi önskar sätta upp ett kort på varje barn utanför sitt hus.

Det är dags för Emilia att göra sin praktik för sin förskollärarutbildning v.9-14. Vikarier som ersätter henne är Britt-Inger, Hanna och Elin. Emellanåt kommer ni även träffa Erica Fahlström som är ny timvikarie i huset.

Ni har alla fått inloggningsuppgifter till årets verksamhetsenkät. Vi ber er alla att ta er tid och gå in och svara på enkäten. Den hjälper oss att förbättra och utveckla verksamheten utifrån läroplanen & förskolans uppdrag.

Maskerad för alla kottebarn, tisdag den 10 mars kl 9-11. Fröbarnen kommer att bli inbjudna till att titta på ”catwalken” inne på Kotten. Både frön och Kottar får gärna vara utklädda, tänk på att undvika ansiktsmasker, ansiktsmålning fungerar bättre.

Torsdag den 19 mars kommer alla kottebarnen och fröbarn födda-12 att gå på en bioteater på Saga. Info kommer att sitta på ytterdörrarna.

Sofia hälsar och tackar för 10 härliga år på Kotten! Tack för den fina presenten som jag fick när jag slutade. Fina handdukar & en necessär. Kram till alla från Sofia.

Ett stort tack till alla barn & föräldrar för det väldoftande paketet som jag fick när jag fyllde år! Kram Viktoria

Årets storutflykt kommer att gå till Vikaryd där vi kommer få uppleva livet på en bondgård.  För att säkerställa att lamm och kalvar fortfarande är inne i ladan så vi både får klappa och titta på nära håll har vi bytt datum för utflykten. Utflykten är flyttad till tisdag den 21 april. Mer info kommer framöver.

Månadens ros går till William Bernersjö som byggt nytt staffli till Kotteavdelning. Tack!

Kul & mer socialt för barnen att kunna stå/sitta bredvid varandra nu när dom målar. Vårt gamla staffli kommer vi använda till utomhusmålning.

Höstens alla intagningar är klara. Alla syskon som önskar få plats har fått plats och William Nilsson-14 från vår kö har tackat ja.

Vi efterfrågar hjälp från någon/några skaparsugna föräldrar inför den kommande arbetsdagen. Se bilder nedan:

kottenkiosk

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar

Öppet hus på Kotten

Varmt välkomna på Öppet Hus hos oss tisdagen 7 november kl 17:30-18:30.
Alla är välkomna och ingen anmälan krävs. Hoppas vi ses!