Kottenytt november 2017

Kottenytt november 2017

Tack för all hjälp på arbetsdagen 😊.

Nu när det blir mörkare och för att säkra upp för utbyggnadsprojektet kommer vi oftare låsa våra kodlås. Det är viktigt att ni föräldrar alltid lätt kan gå in själva. Både för er skull och för verksamhetens skull så inte en pedagog behöver gå ifrån barnen för att låsa upp. Det kan bli många tillfällen då det är 33 barn som lämnas/hämtas. Instruktion till kodlåset finns på hemsidan, i ytterhallarna eller så ber ni en pedagog visa er vid tillfälle.

Kotteavdelningen önskar få in fota på ”ert barn utanför där ni bor” till vår vägg där vi sätter upp alla barnens foton. Ni som vet att ni ej lämnat in foto får gärna göra det, Tack!

Påminnelse om att vi vill att alla barn i huset tvättar sina händer innan dom går in på avdelningarna för att hålla eventuell smitta borta.

Onsdag 8 nov stänger förskolan klockan 13:00 för planering.

Lucia firar vi onsdag den 13 dec klockan 08:00. Utifrån barnperspektivet väljer vi åter igen att fira avdelningsvis. Utifrån brandsäkerhet och barnperspektiv för att vi ej skall bli för många är det föräldrar och syskon som är välkomna. På Fröet firar barn, föräldrar och pedagoger med en storsamling. Kottebarnen önskar Luciatåg så där sjunger barnen för föräldrar och syskon. Ni som har barn på bägge avdelningarna väljer vilken avdelning ni firar på eller om ni önskar/kan dela upp er. Alla barn som vill klär sig i luciatågets tecken. Ni har själva med er fikakorg som vi avnjuter efter sång!

Tisdag den 19 dec har vi julfest för alla frön och kottar. Lediga frön och kottar är välkomna kl. 9–12. Vi dansar, äter jullunch och tomten kommer förbi. Ni föräldrar inhandlar en julklapp till ert barn för max 30 kr. Inslagen och namnad julklapp lämnas (i smyg) till respektive avdelning senast den 8 dec.

Några av er har haft utvecklingssamtal, andra kommer att få lapp om tider för utvecklingssamtal. Då det tyvärr tidigare utvecklingssamtalsperioder avbokats tider med kort varsel då man missat tiden eller annat som kommer emellan uppmanar vi alla att försöka prioritera den tiden ni bokat. Självklart kan det hända oförutsägbara saker men när det händer för ofta för flera så det blir merarbete för pedagogerna vill vi be er tänka på det. Tack!

Jag (Marika) vill upplysa er som inte vet att pedagogerna alltid ställer upp och öppnar/stänger vid annan ordinarie pedagogs frånvaro. Vikarier sätts endast in vid ”mellantider”. Detta görs då vi alla månar om era barn, er föräldrar och verksamhetens kontinuitet och trygghet. Det resulterar i att pedagogerna arbetar in en del komptid som också ges möjlighet att tas ut när ni föräldrar tänker igenom ert behov och inte anmäler barnomsorg mer än ert behov. Resultatet blir att vi har en välmående arbetsmiljö för både små och stora. Tack!

Det syns att flertalet av er läst hur vi önskar att ni fyller i julschemat. Det underlättar och sparar tid för oss. Vi anpassar schemat utifrån de tider som ni lämnat in så vi har ej möjlighet att erbjuda mer tid än det som ni anmält. Förskolan kommer att vara helt stängd 27,28, 29 dec och måndag den 2 januari. Andra dagar under jullovet kommer det vara viss reducerade öppettider utifrån de tider som lämnats in. Vi kommer till viss del samköra avdelningarna. Pedagogerna ges då möjlighet att ta ut innestående semester/komptid.

På tisdagar erbjuder kotteavdelningen de barn som vill yoga/avslappning. Juliana som tidigare gått en barnyogautbildning håller i yogan som är uppskattad hos barnen.

Vi tackar Miranda, Sara och Lee för åren som dom varit med i vår förening. Familjen har valt att Miranda börjar redan nu på  Waldorfs förskola då det blev en plats ledig där och det är den skolan Miranda börjar på efter sommaren. Vi säger Lycka till 😊

Utifrån barnperspektivet i huset har vi valt att erbjuda ett 12.e barn plats på fröet och att det kommer vara 21 barn istället för 22 barn på kotteavdelningen under våren. Ivan Ekman-15 med föräldrarna Julia Kalholm och Samuel Ekman har tackat ja till plats och börjar hos oss i januari.

Htee Ku som städar hos oss har valt att fortsätta städa fram till sommaren.

Vi efterlyser några av förskolans bilkuddar som blivit kvar i bilar efter utlåning!

Vi njuter av fina höstdagar tillsammans med era goa barn.

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar

Öppet hus på Kotten

Varmt välkomna på Öppet Hus hos oss tisdagen 7 november kl 17:30-18:30.
Alla är välkomna och ingen anmälan krävs. Hoppas vi ses!