Kottenytt November 2014

Kottenytt November 2014

STORT TACK till alla som hade möjlighet att vara med på arbetsdagen.

Kotten är en av några utvalda verksamheter inom kommunen som fått ta emot en Smiley. En utmärkelse som Miljö & Hälsa delar ut (från och med i år) till verksamheter som är väl godkända i livsmedelshygien. Heja Jenny & alla som hjälper till med städningen av köket.

Bamseloppet var en höjdare för både små & stora i huset. Härlig stämning under uppvärmningen, alla var laddade inför start. Jenny serverade blåbärssoppa längs vägen och alla kom i mål. Barnen fick medalj och diplom.

Vi har haft en lyckad kväll här på Kotten under oktober där pedagoger från all Montessoriverksamhet inom kommunen + Vårgårda var inbjudna till för att skapa nätverk och utbyta idéer . Önskemål finns att styrelser/föreningar skall mötas och att alla tillsammans arbetar för att påverka politikerna i kommunen för barnens bästa. Politikerna måste inse att när det satsas resurser resulterar det i en god arbetsmiljö för både barn & pedagoger. Då ger vi alla barn en bra start och de bästa möjligheterna för varje barns utveckling.

Nya hemsidan är nu igång. www.mfkotten.se Stort Tack till Geson (Julianas man) & Maria Sandhu som hjälpt föreningen med att skapa den nya hemsidan. Finjusteringar kommer att ske framöver. Alla medlemmar kommer att få inloggningsuppgifter. Under inlogg hittar man bl.a. Kottenytt, styrelsemötesprotokoll, klagomålsblankett, barnschema, arbetsplaner m.m. Menyn kommer också att finnas på hemsidan. Gå gärna in och titta. Föreningen kommer att använda hemsidan mer och mer med tiden för att nå ut med information till er medlemmar. Det är viktigt att alla inom kort testar att logga in. Fungerar det inte så mejla marika@mfkotten.se

Om någon har en badrumspall över så önskar Kotten en pall till målarrummet. Vi tar gärna emot tomma tändsticksaskar/andra små askar för pyssel. Lämnas till kotteavdelningen. Nu när hösten är här på riktigt och vädret varierar dag för dag är det viktigt att ditt barn är klädd för alla typer av väder. Med kläder som håller barnet torr & varm ger vi dom möjligheten till en härlig och kul utelek oavsett väder.

 

Några tankar om min tid på Kotten!
Min tid på Kotten har varit otroligt lärorik och intressant. En helt ny värld av möjligheter för mig som studerande förskollärare har öppnats upp. Kotten är väldigt unik, mitt i staden, fast ändå inte. Ute och innemiljön bidrar till utforskning, lärande och inspiration, samtidigt som den ger en lugn och trygg känsla. En oslagbar kombination för barn att vistas i. Personalen är alla mycket engagerade i sitt arbete och ger så mycket av sig själva till barnen i form av tid, energi och uppmärksamhet. Precis det barnen behöver och förtjänar. Maten som serveras är otroligt god och näringsrik, jag har sett fram emot lunch och mellanmål varje dag! Man känner sig stolt att kunna erbjuder barnen så god och vällagad mat. Smileyn som Jenny har blivit belönad med är mycket välförtjänt. Efter bara två veckor på Kotten har jag fått så många nya idéer och samlat på mig mycket ny kunskap. Jag har känt mig väldigt välkommen i huset och det har varit ett nöje att lära känna personalen, barnen och föräldrarna. Jag hoppas att jag i framtiden får möjlighet att komma tillbaka som student och kanske även som anställd!

Mvh Hannah Normansell

 

Fredag den 5 december kl 9:00 kommer Musikteatergruppen Barret & Bubblan hit till oss och spelar teater för alla barn i huset. Lediga barn är välkomna. Mer info kommer på ytterdörrarna när det närmar sig.

Vi efterlyser någon av er föräldrar som har möjlighet att hjälpa till någon gång per månad att handla på ÖoB för oss. Prata med Amanda Thyberg eller med Marika om du har möjlighet att hjälpa till. Tack på förhand.

Lucia närmar sig. Vi önskar hjälp med lussekattsbakning. Mejla till elisabet@johannesson.se om du eller kanske någon mor/farförälder har möjlighet att hjälpa till att baka.
Förra året var vi på gränsen för många personer för att få plats/tillstånd till att vistas så många i lokalerna under luciafirandet så vi ber er att tänka på hur många varje familj bjuder med. Det är roligt att så många har möjlighet att komma och titta men viktigt att vi tänker på barnens bästa och ur säkerhetssynpunkt. Tack!

Ladda hem Kottenytt som PDF

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar

Öppet hus på Kotten

Varmt välkomna på Öppet Hus hos oss tisdagen 7 november kl 17:30-18:30.
Alla är välkomna och ingen anmälan krävs. Hoppas vi ses!