Kottenytt oktober

Kottenytt oktober

Nu är vi äntligen igång med vår fina hemsida. Vi gjorde ett försök för ett år sedan men lyckades inte riktigt hela vägen. Nu satsar vi! Det kommer innebära en förändring för er föräldrar. Det är hemsidan ni skall använda för att hitta information, scheman etc. Ni kommer även hitta information på våra väggalmanackor/ytterdörrar. Infon på väggalmanackor/ytterdörrar har vi som mål att det skall vara minst 1 veckas framförhållning så ni inte skall missa något. Vi hoppas utveckla en kalender på hemsidan framöver där vi lägger ut händelser med god framförhållning. Vi kommer inte att skriva ut när ett nytt kottenytt finns att läsa på hemsidan. Så kära föräldrar… Från och med nu kommer vi att överlåta föräldraansvaret ännu mer till er. Vi pedagoger kommer fokusera mer på att finnas här för era barn och den pedagogiska verksamheten istället för att påminna er föräldrar om t.ex. allmänna punkter, kläder, lappar, hålla hastigheten på vägen etc. Har ni synpunkter på hemsidan så vänder ni er till Stefan Jansson.

”Hela kyrkan gungar” fortsätter. Torsdagen den 1 oktober kommer alla Kottebarn + några fröbarn (info lämnas under veckan på fröavdelningen) gå till Stockslyckekyrkan och sjunga tillsammans med andra förskolebarn. Vi går från förskolan kl. 8:30, tar med frukten som vi äter i Stockslyckekyrkan innan sångstunden. Om ni blir försenade får lämningen ske i Stockslyckekyrkan kl. 9:00. Lediga kottebarn är välkomna tillsammans med förälder till sångstunden som är 9:30-10:00.

Onsdagen den 7 oktober stänger förskolan kl. 13:00 för planering. Alla barn skall vara hämtade till kl. 13:00.

Torsdag den 8 oktober är det visning på kotteavdelningen. Alla barn får gärna ta med sig något valfritt att visa och berätta om för sina kamrater. Tänk gärna på att det är något tåligt då barnen får leka med det dom har med sig efter visningssamlingen.

Söndag den 11 oktober 9:00-15:00 är det arbetsdag + föreningsmöte.

Inom kort kommer det sättas upp listor som ni fyller i om ni har behov av barnomsorg v. 44 eller om ert/era barn är lediga.

Lucia kommer vi att fira torsdag den 10 december kl. 8:00. Vi har beslutat p.g.a. säkerhetsskäl och för barnens bästa att 2 vuxna + eventuella syskon från varje familj är välkomna. När det är sommarfest som vi alltid firar utomhus får ni gärna bjuda med er mor/farföräldrar, vänner etc.

Här kommer ett nytt och uppskattat recept som Jenny har serverat på förskolan.THAILÄNDSKA FISKKAKOR MED SWEET CHILISÅS

1 kg vit fisk msc-märkt
2 st ägg
2 msk fisksås
0,2 kg purjolök
0,5 dl sweet chilisås
1 st chilifrukt
4 st limeblad
Koriander färsk, ett litet knippe
1 dl potatismjöl
Olja (Till Stekning)

Blötlägg limebladen i ca 20 minuter.
Skär fisken, chilifrukten (utan kärnor) och purjolöken i mindre bitar.

Mixa fisk tillsammans med limeblad, chilifrukt och purjolök till en jämn smet.

Smeten blandas därefter med ägg, sweet chilisås, potatismjöl, fisksås och finhackad koriander. Gör ett stekprov och smaka av.

Forma färsen till bullar á 40 g styck och stek dem i rikligt med olja (ev. fritera) tills de är gyllenbruna. Servera med jasminris och sweet chilisås.

(Till boende blandas sweet chilisåsen med crème fraiche för mildare smak)

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar

Öppet hus på Kotten

Varmt välkomna på Öppet Hus hos oss tisdagen 7 november kl 17:30-18:30.
Alla är välkomna och ingen anmälan krävs. Hoppas vi ses!