Kottenytt september

Kottenytt september

Nu är alla inskolningar klara… Augusti blev härligt solig och vi fick äntligen möjlighet att ta fram vattenlek, vattenslidern och vattenspridaren. Föräldraföreläsningen som ni alla var inbjudna till upplevde vi pedagoger och de föräldrar som var där att den var så givande att vi hoppas kunna boka samma föreläsare vid annat tillfälle då det tyvärr var så få som hade möjlighet att gå. Studiedagen som alla pedagoger var på dagen efter var också lärorik för vårt dagliga arbete.

Grattis till Mirjam & Stefan till sonen William och till Alicia som blivit storasyster.

Tack för hjälp i sommar med boning, blom/fiskhjälp samt posthjälp. Tack även för städhjälp i veckan.

Fotografering torsdag den 3.e september. Förtydligande är att alla barn behöver vara lämnade 8.15. Ni som har syskon och önskar syskonbilder meddelar personalen detta så fixar vi det. Ni kommer att kunna göra beställning via Knäpparens webbsystem. Då vi inte haft uppdaterade mejladresser till alla er föräldrar får ni meddela förskolan om ni ej får mejl från Knäpparen framöver.

Visning på kotteavdelningen är torsdag den 3.e september. Alla kottebarn får ta med sig ett sommarminne och visa på samlingen. Tips är att det är ngt tåligt då det även leks med visningssakerna under fm.

Onsdag den 9.e september stänger förskolan klockan 13 för planering. Alla barn behöver vara hämtade strax innan klockan 13, tack!

Föräldramöte torsdag den 17.e september. Vi har bjudit in Jenny Nilsson, barnsjukgymnast som kommer att föreläsa om kost, hälsa, fysisk aktivitet & motorisk utveckling. Ni kommer att få info om läsåret, de nya arbetsgrupperna, hemsidan och annat smått och gott. Anmälan kommer inom kort att sitta på ytterdörrarna. Välkomna!

Kotteavdelningen fortsätter med ”veckans bok”. Ett barn per vecka får ta med sig en tygpåse hem, ta med sig en favoritbok tillbaka i påsen som kompisarna får möjlighet att titt/läsa under veckan.

Vi saknar fortfarande många fotografier på kottebarnen utanför sitt hus som vi sätter upp runt vår Alingsåskarta…

Vi upplever att det är risk för olycka på vår väg/parkering då hastigheten emellanåt är för hög. Vi ber er som vet att ni håller en högre hastighet sänker farten. Tack!

Då vi den här veckan behövde extrahjälp med städ p.g.a. sjukdom vill jag förtydliga att jourvecka kan innebär jour under hela den veckan. Det kan vara städhjälp, handlingshjälp eller annat som vi ”akut” behöver hjälp med.

Nu i september kan det behövas en tunn mössa och fingervantar…

Om ni som har fruktträd hemma har frukt över så tar vi tacksamt emot på förskolan.

För att förhindra missförstånd då ni har info till oss pedagoger om schemaändring för dagen, någon annan som hämtar etc. ber vi er lämna det skriftligt. Särskilt måndag morgon under uteverksamheten då vi hjälps åt över avdelningarna.

Boka redan in nu söndag den 11 oktober kl 9-15 för arbetsdag & föreningsmöte.

Vi håller på att skapa kalender i vår hemsida som ett komplement till Kottenytt så vi hoppas att vi snart återigen har en kalender som tidigare Kottenytt haft…

Nu ser vi fram emot att sommaren sakta går över till höst…

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar

Öppet hus på Kotten

Varmt välkomna på Öppet Hus hos oss tisdagen 7 november kl 17:30-18:30.
Alla är välkomna och ingen anmälan krävs. Hoppas vi ses!