Kottenytt september 2017

Kottenytt september 2017

Vi tar tacksamt emot frukt från era trädgårdar om ni har mer än vad ni själva äter har möjlighet att äta upp.

Från och med onsdag den 30 augusti börjar vi med utelämning från klockan 07:15. Alla barn lämnas klädda efter väder, fröbarn har väst på sig. Utelämning ger barnen möjlighet att lära känna alla pedagoger och barn i huset snabbare, vi vistas mer utomhus vilket är gynnsamt för barns motorik, den fria leken och för färre infektioner. Dessutom ges pedagogerna möjlighet till 1h veckoplanering per avdelning. Till en början kommer en fröpedagog vara ute hela utevistelsen tills vi upplever att fröbarnen lärt känna kottepedagogerna. Fröavd. planerar 08:00-09:00 och kotteavd. 09:45-10:45. Där emellan har vi en gemensam fruktfika. Info om ditt barn som du önskar lämna vid morgonlämning lämnas till de pedagoger som är ute.

Nu finns en uppdaterad medlemsförteckning på hemsidan. Inloggning till hemsidan får ni i detta mejl. Där finner ni viktig information, protokoll, blanketter, schema etc.  Information hittar ni under Föreningen, förenings-verksamhetsdokument. Där finner ni även koden till våra e-lås som vi låser tex då vi slår ihop avdelningarna och ej har uppsikt över den ena hallen.  E-lås har vi installerat för pedagoger och barns säkerhet. Därför är det viktigt att alla ni föräldrar kan koden och själva kan låsa upp utifrån. Testa gärna vid tillfälle.

Fotografering torsdag den 31 augusti kl 8:30. Alla barn lämnas till klockan 08:15. Lediga barn hämtas när fotograferingen är färdig ca 10-10:30. Gruppfoton kommer att tas utomhus om vädret tillåter. Ni får alla mejl med info/beställning etc. direkt från Collage foto. Se info på ytterdörrarna.

Scheman och annan avdelningsinfo/frågor önskar vi att ni mejlar direkt till respektive avdelning. froet@mfkotten.se eller kotten@mfkotten.se. Vi läser mejlen varje morgon och kontinuerligt under dagen.

Vi har bokat in en Barnolycksfallskurs i oktober för all personal. Vi har 3 platser som vi erbjuder er föräldrar som önskar gå. Torsdag den 11 oktober kl. 16:00-19:00. Först till kvarn, anmälan är bindande. Kostnad 500 kr. Finns intresse så mejla Marika senast fredag 15 september.

En verksamhetsenkät från GR kommer att mejlas ut framöver. Vi önskar att ni alla fyller i den i år igen, det gör att vi får bra förutsättningar för att utvärdera verksamheten.

Föräldramöte torsdag 21 september kl 19:00, se inbjudan och anmälan på ytterdörrarna. Välkomna!

Arbetsdag + föreningsmöte söndag 15 oktober, mer info/anmälningslista kommer finnas på ytterdörrarna framöver.

Grattis säger vi till Märta med familj som fått en lillasyster, Vincent med familj som fått en lillasyster.  Grattis även till Mirjam och Stefan som i dag är fru och herr.

Tack till er som bonat golv, matat fiskar och vattnat blommor under sommarstängningen…

Vi ser fram emot att möta hösten tillsammans med era barn, tänk gärna igenom så ditt barn har kläder efter väder så blir uteleken så mycket roligare…

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar

Öppet hus på Kotten

Varmt välkomna på Öppet Hus hos oss tisdagen 7 november kl 17:30-18:30.
Alla är välkomna och ingen anmälan krävs. Hoppas vi ses!